Podvodník pripravil tri bankové domy o vyše jedenásťtisíc eur

NETKY.SK • 23 Február 2017, 16:16 • 2 min
Podvodník pripravil tri bankové domy o vyše jedenásťtisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil výrok o vine za pokračovací podvod v spolupáchateľstve pre 38-ročného Mareka Záslava z Budče. Podvodník so svojimi komplicmi pripravil tri banky o vyše jedenásťtisíc eur.

slovakia

left justify in out

Podvodného konania sa Záslav, prechodne bývajúci v Banskej Bystrici, dopustil s ďalšími spolupáchateľmi v rokoch 2004 a najmä v roku 2005. Partia vyrobila nepravdivé údaje o zamestnávateľovi a výške príjmov, na základe čoho im banky poskytli spotrebné úvery. Išlo o čiastky od 30-tisíc až do 80-tisíc korún (995 eur až 2 655 eur). Peniaze si podvodníci vybrali z pobočiek bánk vo Zvolene a minuli ich bez toho, aby vrátili z úveru čo len korunu.  

Okresný súd vo Zvolene uznal Záslava za vinného za sedem skutkov a uložil mu nepodmienečný trest tri roky odňatia slobody. V minulosti jedenásťkrát súdne trestaný Záslav sa odvolal a tvrdil, že podvod spáchal iba v jednom zo siedmich skutkov. Odvolací senát mu však neuveril a prvostupňový verdikt o vine potvrdil. Zmiernil však Záslavovi nepodmienečný trest z troch rokov na štrnásť mesiacov. Senát vyslovil názor, že na nápravu Záslava postačí aj miernejší trest, pričom zohľadnil i odstup času od spáchania skutkov.

Poškodené banky si musia svoje nároky voči Záslavovi a jeho trinástim spolupáchateľom uplatniť v civilnom konaní. Záslavovi kompáni boli odsúdení samostatne.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona