Podvodník od ľudí vylákal takmer 60 tisíc eur

NETKY.SK • 17 Január 2014, 12:26 • 2 min
Podvodník od ľudí vylákal takmer 60 tisíc eur

BRATISLAVA/TRNAVA - Takmer 60 tisíc eur vylákal podvodník od ľudí z Hlohovca, Leopoldova a Kľačian v okrese Hlohovec.

slovakia

left justify in out

Nasľuboval im plastové okná a dvere, tých sa však 29 zákazníkov nedočkalo a nemajú ani svoje peniaze. Štyridsaťročný podvodník z Prievidze úradoval od apríla do októbra minulého roka. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, od ľudí vyberal zálohy, objednávka mala byť vybavená do mesiaca. Pri úhrade celej sumy im zase nasľuboval niekoľkopercentné zľavy. Objednávky na okná a dvere využili aj bytové spoločenstvá a materská škola. Zinkasované peniaze podvodník minul. Za podvod a spôsobenie značnej škody hrozí obvinenému mužovi trest na tri až desať rokov.

Polícia znovu upozorňuje hlavne starších ľudí, aby boli opatrní. "Ak aj uzatvárate zmluvu, skôr ako ju podpíšete, preverte si jej obsah a konečného výrobcu, či spolupracuje s takouto osobou. Ak ide o serióznu ponuku, nie je dôvod, aby ste ju podpisovali tak povediac na kolene a v časovej tiesni", varuje Linkešová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies