Podvodník bral zálohy a prácu nevykonal, posedí si za mrežami

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 16:10 • 2 min
Podvodník bral zálohy a prácu nevykonal, posedí si za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA – Spoločný trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 38-ročného živnostníka Vladimíra Š. z Brezna.

slovakia

left justify in out

Živnostník sľúbil šestnástim občanom urobiť rôzne práce, zobral zálohy v celkovej sume 8 600 eur a dohody nedodržal. Spáchal tým pokračovací zločin podvodu. Rozsudok nie je právoplatný, pretože prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote. Živnostník, ktorý sa k podvodom priznal, sa voči verdiktu neodvolal.


Živnostníka súdili už po tretíkrát a vždy za rovnaké podvody. Po prvý raz to bolo v roku 2015. Vtedy priznal, že uzavrel štyri zmluvy na renovácie žľabov a striech na rodinných domoch v obciach Turecká a Staré Hory. Piatu zmluvu uzavrel so 73-ročným obyvateľom Tureckej, ktorému sľúbil inštalovať plastové okno a vstupné dvere na rodinnom dome v cene 620 eur.

 

Od zákazníka zinkasoval zálohu 150 eur a práce sľúbil zabezpečiť najneskôr do konca augusta 2014. Doteraz tak neurobil ani nevrátil zálohu. Na sľuby Vladimíra Š. doplatili aj ďalší poškodení, medzi nimi i 86-ročný dôchodca z Bratislavy, ktorý má v Starých Horách rodinný dom. Na ňom mal živnostník urobiť nový náter strechy a žľabu za 1 200 eur. Nezodpovedný živnostník zobral od neho zálohu 400 eur, ale neurobil nič.


Po druhý raz súdili Vladimíra v Žiari nad Hronom a tiež za rovnaké previnenie v dvoch prípadoch so škodou 2 300 eur. Na treťom súdnom konaní v Banskej Bystrici sa Vladimír priznal, že deviatim občanom ako zástupca spoločnosti KL Partners z Badína sľúbil natrieť plechové strechy, vymeniť drevené okná a dvere za plastové a iné práce. Vybral od nich zálohy v sume viac ako 3000 eur, ale doteraz práce nevykonal a peniaze nevrátil.


Spolu takto v rokoch 2013 až 2014 pripravil 16 občanov z okresov Banská Bystrica a Žiar nad Hronom o 8 600 eur. Preto súd okrem trestu odňatia slobody uložil Vladimírovi Š. aj povinnosť vrátiť podvedeným ľuďom peniaze, ktoré od nich dostal ako zálohy na vykonanie prác. Najväčšiu škodu utrpel 79-ročný občan zo Starých Hôr, ktorému mal živnostník urobiť renováciu a náter strechy na rodinnom dome v cene 2 500 eur. Zobral od neho zálohu dvetisíc eur, ale dôchodca sa novej strechy nedočkal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies