Podvodníčka z Hájskeho pýtala za zlomenie kliatby otca a syna 6720 eur

NETKY.SK • 26 September 2016, 15:12 • 2 min
Podvodníčka z Hájskeho pýtala za zlomenie kliatby otca a syna 6720 eur

STARÁ ĽUBOVŇA - Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol v nedeľu (25. 9.) obvinenie pre prečin podvodu 34-ročnej žene z obce Hájske v okrese Šaľa. Tá vylákala od 52-ročného muža z Novej Ľubovne v okrese Stará Ľubovňa 6720 eur za jeho i synove odkliatie. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

slovakia

left justify in out

„Obvinená od muža na prvom stretnutí ešte 20. septembra pýtala finančnú hotovosť vo výške 2312 eur na zakúpenie sviečok, ktorými zabezpečí zbavenie kliatby jeho syna, pretože mu v priebehu nasledujúcich dní hrozila ťažká autohavária,“ povedal Džobanik.

 

Muž sumu vyplatil. Nasledujúci deň sa stretli v jednom z popradských hotelov, kde si obvinená vypýtala 300 eur zato, že vykonala danú službu a že mu priniesla bylinky, ktoré mu kázala rozsypať v každom rohu synovej izby. „Poškodený nemal pri sebe toľko peňazí, tak jej dal iba 100 eur. Na stretnutí v hoteli obvinená ešte uviedla, že muž bude zavraždený niekým z podnikateľského prostredia, ale ona tomu dokáže zabrániť a odkľaje ho. Za túto službu požadovala 5000 eur, načo jej poškodený povedal, že si to musí rozmyslieť,“ informoval policajný hovorca.

 

Následne potom spolu obaja telefonovali a v sobotu 24. septembra sa stretli v jednom z obchodných centier v Banskej Bystrici, kde jej muž odovzdal finančnú hotovosť vo výške 4300 eur. „Celkovo tak obvinená žena vylákala od muža 6720 eur. Polícia ženu zadržala, obvinila a umiestnila do cely policajného zaistenia,“ uzavrel Džobanik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies