Podvodníci vymáhajú od poistencov VšZP neexistujúce pohľadávky

NETKY.SK • 22 November 2012, 12:08 • 2 min
Podvodníci vymáhajú od poistencov VšZP neexistujúce pohľadávky

Podvodníci vymáhajú od poistencov VšZP neexistujúce pohľadávky - Krimi Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) zaznamenala v stredu (21. 11.

slovakia

left justify in out

img

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) zaznamenala v stredu (21.11.) nové prípady podvodného vymáhania pohľadávok. Súkromná spoločnosť prostredníctvom listu vyzýva viacerých štátnych poistencov, aby urýchlene uhradili neexistujúce záväzky prostredníctvom priloženej poštovej poukážky.

"Ide o podvod a poistenci by v žiadnom prípade nemali posielať peniaze na uvedené číslo účtu,"upozornila dnes VšZP. Štátna poisťovňa doteraz zaznamenala tieto prípady vo viacerých mestách Slovenska, napríklad v Lučenci, Leviciach i v Poprade.

Meno súkromnej spoločnosti zdravotná poisťovňa neuvádza, keďže sa pod jej názvom môžu skrývať iné osoby. Poistenci si však môžu pravosť pohľadávky overiť priamo na ktorejkoľvek pobočke. Podvodníkov navyše prezradí aj veľký počet štylistických a gramatických chýb - vo výzve chýbajú čiarky, nesprávne sú napísané viaceré slová - "závesky" či "zamestnávaťeľ".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona