Podvodníci vylákali od Olympique Marseille 756-tisíc eur

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:04 • 2 min
Podvodníci vylákali od Olympique Marseille 756-tisíc eur

TEL AVIV - Dvojica mužov, ktorí majú francúzske i izraelské občianstvo, dokázala vylákať podvodom od futbalového klubu Olympique Marseille 756-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Financie im prišli na špeciálny účet v Českej republike. Súd v Tel Avive už za podvod nariadil väzbu pre 34-ročného Tomiho Bellaicheho a 55-ročného Roberta Belhassana. Okrem Olympique Marseille podviedla dvojica mužov aj ďalšie francúzske firmy, od ktorých vymámila niekoľko miliónov eur.

Operácie robili zo svojho sídla v Herzliyi a využívali na to účty aj v bankách zo Slovenska, Českej republiky a Cypru. Podvodníci sa vydávali za právnikov alebo zástupcov rôznych spoločností a žiadali od francúzskych firiem preplatenie údajných faktúr.

 

V prípade Olympique Marseille vystupovali ako zástupcovia hráčskeho agenta Meissu N´Diayeho a poslali klubu falošný účet s jeho menom. Sumu 756-tisíc eur žiadali ako platbu za nemenovaného hráča, ktorá mala pôvodne odísť na nesprávny účet. Podarilo sa im presvedčiť pracovníkov klubu, aby platbu ešte raz poslali na iný účet, ktorý bol v banke v ČR. 

 

Izraelská polícia zatkla aj troch komplicov dvojice podvodníkov, vyšetruje ich na slobode. V Herzliyi mali počítače a telefóny, ktoré využívali programy na krytie pôvodu hovoru či odchádzajúcej pošty. Obete preto mali dojem, že komunikujú z Francúzska a nie z Izraela. Skupina s pomocou rôznych technických pomôcok a falošných adries získala údajne minimálne od dvoch francúzskych firiem 1,76 milióna eur. Informácie zverejnili Jerusalem Post a L´Equipe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies