Podvodníci v Česku útočia novou stratégiou, seniorom pri predvádzaní produktu berú krv

NETKY.SK • 9 Október 2015, 17:47 • 2 min
Podvodníci v Česku útočia novou stratégiou, seniorom pri predvádzaní produktu berú krv

HOLEŠOVICE - Českí podvodníci majú novú predajnú taktiku. Spoločnosť Bio Natural Medical na predvádzacích akciách v pražských Holešoviciach starým ľuďom berie krv, aby im predala výrobok, ktorý im v tele údajne vylieči červené krvinky. Spoločnosť už dlhšie preveruje Česká obchodná inšpekcia (ČOI) a posvieti si na ňu aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv (SÚKL).

slovakia

left justify in out

Podvodníci ľuďom ponúkajú náramky v tvare hodiniek, ktoré majú zabrániť mozgovej príhode, infarktu či vyrovnávať krvný tlak. Spoločnosť Bio Natural Medical ponúkajú aj laserovú terapiu, ktorá spočíva v každodennej dvojfázovej 30-minútovej procedúre, pričom za ňu pýtajú 50-tisíc českých korún (1851 eur). „Predvádzali prístroj, ktorý bol údajne desať rokov vyvíjaný švajčiarskymi špecialistami a získal niekoľko patentov,“ priblížil jeden z účastníkom akcie. Malý prístroj sa pripína na ľavú ruku a laser v náramku má pôsobiť na červené krvinky a uzdravovať ich. Predavači presviedčali o svojom tvrdení tak, že brali seniorov krv, aby ukázali účinky prístroja. 

 

„Ľuďom, ktorí prejavili záujem, brali krv. Kvapku dali na sklíčko pod mikroskop, potom to premietli na plátno a zrazu sa stal akože zázrak. Tie krvinky sa rozdelili a malo to byť v poriadku. Každého to šokovalo a zhypnotizovalo. Išiel som tam s nedôverou ale vedia to naozaj rafinovane predať,“ popisuje Miroslav (83), ktorý sa laserovú terapiu rozhodol zakúpiť. Podvodníci majú i nový trik so zľavami, namiesto kolesa šťastia ľuďom rozdávali obálky so zľavovými kartami. „Každého brali po jednom stranou do ďalšej miestnosti, tam mu ukázali štyri obálky – jedna bola biela, druhá strieborná, tretia zlatá a posledná diamantová. Vraveli, že na zlatú dávajú zľavu 10 percent a na tu diamantovú 50 percent,“ opisuje senior.

 

Žiadny liečivý prostriedok, ktorého súčasťou názvu je označenie BNM v registri zdravotných prostriedkov neexistuje a spoločnosti hrozí pokuta pol milióna českých korún. Podobných predvádzacích akcii ľudia denne nahlasujú stovky. Prednosta kardiocentra IKEM Jan Pirk varuje, že ide len o reklamnú kampaň a neseriózne tvrdenia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies