Podvodníci si vymysleli nový druh podvodu na senioroch

NETKY.SK • 20 August 2019, 16:03 • 2 min
Podvodníci si vymysleli nový druh podvodu na senioroch

TRENČÍN - Podvodníci majú nový spôsob, akým sa snažia oklamať dôchodcov a pripraviť ich o peniaze. Upozornila na to polícia, ktorá v Trenčíne vyšetruje už dva takéto prípady. Informovala o tom v utorok Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

"Sedemdesiatpäťročnú ženu v Opatovej, miestnej časti Trenčína, oslovil muž nízkeho vzrastu, oblečený v zeleno-oranžovej reflexnej bunde a ponúkol jej pomoc pri oprave poškodeného múrika oplotenia pri jej rodinnom dome. Oslovená žena najskôr pomoc odmietla s tým, že nemá peniaze, ale neznámy muž sa ponúkol, že ju odvezie do banky a múrik jej spolu s partiou opraví, len musí nakúpiť materiál," uviedla Antalová.

 

Dôchodkyňa s návrhom podľa nej súhlasila a partia Rómov aj začala natierať plot a múrik okolo plota. "Jednému z Rómov po výzve, aby išli prepočítať peniaze za prácu, dala najskôr 400 eur. Muž však pýtal ďalšie peniaze, aby mohli prácu dokončiť. Žena mu dala ešte 600 eur s tým, že prácu dokončia, keď sa vrátia z obeda. Odvtedy nikoho zo svojich pomocníkov nevidela. Žena zistila, že naletela podvodníkom a prišla o 1000 eur," doplnila s tým, že policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

 

img

 

Rovnaký druh podvodu s pomocou pri natieraní plotu a jeho oprave muži použili ešte v jednom prípade. Ľudovíta z Trenčína pravdepodobne táto istá partia Rómov postupne obrala o 2300 eur.

 

"Podrobným popisom podozrivých nedisponujeme. Pravdepodobne sa pohybujú na nákladnom vozidle Iveco Daily červenej farby s evidenčným číslom Malaciek," ozrejmila ďalej Antalová.

 

Polícia v tejto súvislosti podľa nej vyzýva najmä starších spoluobčanov, aby si poriadne rozmysleli, komu zveria svoje peniaze pri opravách svojich príbytkov a ich okolia.

 

"Radšej požiadajte o pomoc a radu svojich príbuzných a nezverujte opravy svojich príbytkov náhodným okoloidúcim, ktorí sa tvária, že vám chcú pomôcť," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona