Podvodníci pýtajú od obyvateľov za sprostredkovanie mestských bytov peniaze

NETKY.SK • 7 September 2013, 08:53 • 2 min
Podvodníci pýtajú od obyvateľov za sprostredkovanie mestských bytov peniaze

BRATISLAVA - V Bratislave sa objavili podvodníci, ktorí od obyvateľov pýtajú niekoľkotisícovú úhradu za sprostredkovanie a poskytnutie mestského nájomného bytu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, všetky tieto podvodné transakcie a fiktívne zmluvné vzťahy išli mimo oficiálnych pravidiel a procesov bratislavského magistrátu. Hlavné mesto preto upozorňuje obyvateľov, aby boli opatrní pri podpisovaní akýchkoľvek zmlúv či uhrádzaní faktúr, ktoré sa týkajú získania mestských nájomných bytov.

Podvodníci vystupujú v mene oficiálnych zamestnancov magistrátu, informoval Andrassy. "Primátor Milan Ftáčnik z týchto dôvodov podniká kroky vo vzťahu k orgánom činným v trestnom konaní, aby sa takýmto podvodným praktikám, pri ktorých je absolútne neprijateľným spôsobom zneužívaná aj bratislavská samospráva, zabránilo," dodal. Pripomenul tiež, že mesto prijalo opatrenia, aby zistilo, či do protiprávneho konania nebol zapojený niekto zo súčasných či bývalých zamestnancov magistrátu. "Vedenie hlavného mesta žiada týmto spoluobčanov, ktorí podpísali falošné zmluvy, či zaplatili podvodné faktúry a boli takto podvedení a zneužití, aby kontaktovali vedenie hlavného mesta Bratislava. V prípade, že obyvatelia budú chcieť zostať v anonymite, môžu svoj podnet poslať na protikorupčnú emailovú adresu: korupcia@bratislava.sk," uviedol Andrassy. 

Pravidlá prideľovania mestských nájomných bytov boli po posledných komunálnych voľbách zásadne zmenené, a to nielen pri podávaní oficiálnych žiadostí či ich registrácii, ale aj pri ich schvaľovaní v mestských komisiách a v bratislavskom zastupiteľstve, upozornil Andrassy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies