Podvodníci obrali starenku o tisíc eur

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:28 • 2 min
Podvodníci obrali starenku o tisíc eur

ROŽŇAVA - Ďalšou obeťou podvodníkov sa stala 83-ročná starenka z Plešivca v Rožňavskom okrese. Traja maďarsky hovoriaci páchatelia jej prišli ponúknuť zemiaky.

slovakia

left justify in out

Babičku požiadali o vodu a chceli kúpiť od nej aj starý elektromotor. Ochotná starenka jednému dala vodu a ďalších dvoch zobrala do garáže. V nestráženej chvíli jej ukradli tisíc eur, informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó. Policajti na mieste zaistili viacero stôp, v prípade začali trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody, za čo je trestná sadzba na tri až osem rokov.

Polícia znovu vyzýva hlavne starších ľudí, aby boli opatrnejší a nedôverovali neznámym. Podvodníci sa do domov dostanú pod rôznymi zámienkami. Často sa vydávajú za pracovníkov plynární, elektrární, vodární či poisťovní. Do domov sa poľahky dostanú aj ako podomoví predajcovia. Stačí chvíľka nepozornosti a obete prídu o celoživotné úspory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona