Podvodníci falošnými opravami vylákali z poisťovní viac ako 140-tisíc

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 18:18 • 2 min
Podvodníci falošnými opravami vylákali z poisťovní viac ako 140-tisíc

BRATISLAVA - Policajti po veľkej akcii obvinili 15 členov organizovanej skupiny z poistných podvodov.

slovakia

left justify in out

Policajti rozbili skupinu podvodníkov, ktorí falošnými opravami vylákali od poisťovní viac ako 140-tisíc eur. Ešte v utorok rozbehla Národná kriminálna agentúra veľkú akciu so 150 policajtmi v troch krajoch. Pozatýkali 13 obvinených, dvaja ľudia sú dlhodobo v zahraničí, informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Podľa vyšetrovateľa skupinu riadil 39-ročný Radovan Š. Ten údajne zabezpečoval na vopred dohodnuté fiktívne poistné udalosti náhradné diely, ktoré mu vo vybraných autoservisoch pripravili tak, aby vozidlá pôsobili ako po dopravnej nehode. Cez dohodnutých pracovníkov poisťovní urobili obhliadky vozidiel s presne dohodnutými zisteniami. Na tieto „zahrané“ opravy ďalší členovia skupiny vydávali fiktívne faktúry a predkladali ich poisťovniam. Na vopred dohodnuté účty im potom vyplácali peniaze. Z poisťovní vylákali viac ako 140-tisíc eur a viac ako 27-tisíc eur pre interné vyšetrovanie nevyplatili. 

 

Vyšetrovateľ obvinil 15 členov organizovanej skupiny z poisťovacieho podvodu, u organizátora kvalifikoval konanie ako obzvlášť závažný zločin, u ostatných ako zločin. Obvinení sú okrem Radovana Š. aj Peter P. (30), Drahomír U. (44), Peter F. (40), Andrej F. (29), Miroslav B. (45), Samuel B. (24), Jozef Š. (52), Marián H. (43), Matúš B. (34), Tomáš G. (40), Jozef P. (52), Ľudovít V. (54), Marek M. (41) a Jaroslav W. (44). Organizátorovi hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, zvyšným obvineným päť až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies