Podvod?! Vanessa Mae pravdepodobne nemohla štartovať v Soči

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 12:14 • 2 min
Podvod?! Vanessa Mae pravdepodobne nemohla štartovať v Soči

ĽUBĽANA - Britská husľová virtuózka Vanessa Mae pravdepodobne nemohla štartovať na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Slovinský lyžiarsky zväz našiel pochybenia pri organizácii januárových pretekov v Krvavci a prešetruje ich organizáciu, keďže sa objavili podozrenia na sfalšovanie výsledkov. Práve na základe výsledkov pretekov v Slovinsku mohla 35-ročná hudobníčka, ktorá sa narodila v Singapure anglickému hotelierovi s thajskými koreňmi a čínskej matke, štartovať pod piatimi kruhmi v Soči. Na svahoch Červenej Poľany skončila na poslednom 67. mieste v obrovskom slalome.

 

Slovinci už suspendovali za falšovanie výsledkov štyroch organizátorov a činovníkov pretekov a pokračujú vo vyšetrovaní. Podľa kvalifikačných kritérií Medzinárodného olympijského výboru a Medzinárodnej lyžiarskej federácie mohla krajina bez miesta v elitnej päťstovke renkingových listín vyslať na olympijské súťaže v slalome a obrovskom slalome svojho jedného zástupcu, ktorý absolvoval aspoň päť medzinárodne uznaných súťaží a získal na nich v priemere maximálne 140 FIS bodov. Vanessa Mae splnila kritériá práve štartom v Slovinsku. 

 

Vanessa Mae súťaží na lyžiarskych svahoch ako Vanessa Vanakornová, používa priezvisko svojho otca. Lyžovať sa naučila už ako štvorročná, s riadnymi tréningami začala v roku 2010. Kým v jej detstve dostali prednosť husle, počas posledného roka to boli lyže a všetko podriadila účasti v Soči. 

 

Vanessu Mae, celým menom Vanessa-Mae Vanakornová Nicholsonová, prezývajú ju aj "prevtelený Paganini". Už ako 10-ročná sólovo koncertovala s Londýnskou filharmóniou, v jedenástich sa stala najmladšou žiačkou v histórii Kráľovskej akadémie hudby v Londýne. Celosvetovú popularitu jej prinieslo hudobné experimentovanie - fúzia klasických diel s techno-popovými aranžmánmi. Má britské občianstvo a thajský pas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies