Podvod: V Španielsku sa tipovalo na zápas, ktorý sa vôbec neuskutočnil

NETKY.SK • 6 August 2014, 07:14 • 2 min
Podvod: V Španielsku sa tipovalo na zápas, ktorý sa vôbec neuskutočnil

MADRID - V Španielsku odhalili bizarný stávkarský podvod. Tipovalo sa na zápas medzi španielskym tímom Ponferradina a portugalským Freamunde, hoci sa tento duel medzi tímami z nižších súťaží vôbec nehral.

slovakia

left justify in out

Prípravný zápas sa mal odohrať v pondelok dopoludnia, aj keď Freamunde hralo večer predtým zápas Ligového pohára. Na prípad upozornila nezisková spoločnosť Federbet, ktorá sa zaoberá nelegálnym stávkovaním a okamžite kontaktovala vedenie Španielskej profesionálnej ligy (LFP). 

 

"Kontaktovali sme predstaviteľov Ponferradiny, ktorí nám potvrdili, že stretnutie sa neuskutočnilo. Išlo teda o jasný podvod na stávkujúcich, ktorí tento duel tipovali," uvádza sa v stanovisku LFP. 

 

Vedenie LFP bude o prípade informovať aj najvyššie futbalového orgány FIFA a UEFA a prípadom sa už zaoberá polícia. "Toto nie je prípad dohadovania výsledku zápasov. Ide o podvod na stávkujúcich a chceme ochrániť aj kluby, ktoré do toho zatiahli," dodáva LFP. 

 

Futbal je v posledných rokoch pošpinený viacerými prípadmi z dohadovania výsledkov, nelegálne akcie organizuje väčšinou stávkarská mafia v Ázii. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona