Podvod v Číne: Najmenej 127 študentov si najalo iných ľudí, aby za nich urobili skúšku

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 16:11 • 2 min
Podvod v Číne: Najmenej 127 študentov si najalo iných ľudí, aby za nich urobili skúšku

PEKING - Úrad pre prijímanie na vysoké školy v čínskej provincii Che-nan dnes oznámil, že najmenej 127 študentov si najalo iných ľudí na to, aby v ich mene urobili dôležitú prijímaciu skúšku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úrad v provincii Che-nan v strednej Číne prisľúbil úplné a dôkladné vyšetrenie podvodu po tom, ako Čínska centrálna televízia v utorok odvysielala reportáž so škandálnym odhalením o spomínaných praktikách.

 

Vzdelávacie inštitúcie zaviedli veľmi prísne pravidlá, ktoré majú zabrániť podvádzaniu počas skúšky nazývanej "gaokao" - tá sa v Číne pokladá za najlepší odrazový mostík pre kariérny postup. Podvádzanie, napríklad pomocou elektronických prístrojov, nie je nič nové, avšak najímanie náhradníkov bolo zatiaľ skôr zriedkavosťou.

 

Takmer všetci čínski stredoškolskí študenti musia podstúpiť túto skúšku, ak chcú pokračovať v štúdiu. Dosiahnutý výsledok je potom hlavným kritériom pre prijatie na želanú univerzitu.

 

Konkurencia v provincii Che-nan je obzvlášť silná, pretože tam žije veľká populácia študentov a na tamojších univerzitách je menej voľných miest v porovnaní s mnohými inými provinciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona