Podvod storočia: Talianska polícia prekazila pokus previesť 3 bilióny eur v dlhopisoch!

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 08:51 • 2 min
Podvod storočia: Talianska polícia prekazila pokus previesť 3 bilióny eur v dlhopisoch!

RÍM - Talianska polícia zatkla dvojicu mužov, ktorí sa údajne pokúšali uložiť vo vatikánskej banke bilióny eur vo forme falošných dlhopisov. Napokon však skončili v rukách polície.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom predstavitelia talianskeho policajného zboru. Zatknutú dvojicu tvoril jeden Američan a jeden Holanďan. Falošné dlhopisy v hodnote troch biliónov eur sa našli v ich kufríku. Podozriví muži údajne dúfali, že si v banke, ktorá sa oficiálne nazýva Inštitút pre náboženské diela, otvoria úverovú linku. Informácie priniesol spravodajský portál BBC.

 

Dvaja podozriví muži sa neskôr z väzby dostali a vyšetrovaniu budú čeliť na slobode, keďže talianske právo nevyžaduje väzbu pre ľudí podozrivých z finančných podvodov. Vatikán sprísnil bankové procedúry, keďže čelil kritike európskych regulačných úradov, že táto inštitúcia pôsobí ako daňový raj. Táto banka vedie množstvo súkromných účtov. Ich vlastníkmi sú cirkevní hodnostári. Pápež František po príchode do svojej funkcie nariadil ozdravenie tejto inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona