Podvečer hrozia búrky s krupobitím, daždivé počasie má vydržať celý týždeň aj cez víkend

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 18:55 • 2 min
Podvečer hrozia búrky s krupobitím, daždivé počasie má vydržať celý týždeň aj cez víkend

BRATISLAVA - Dnešný podvečer môže na väčšine Slovenska priniesť búrky s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) už vydal príslušnú výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Platí do 20.00 h pre Trenčiansky, Žilinský, Banskobystrický, časti Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja. Meteorológovia upozorňujú, že s búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 15 až 25 milimetrov a tiež nárazy vetra s rýchlosťou 55 až 70 kilometrov za hodinu.

 

"Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," dodávajú meteorológovia.

 

img

 

Na stredu hlásia polooblačno až oblačno, pričom postupne majú pribúdať prehánky a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. 


Najvyššia denná teplota dosiahne 17 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove, na Spiši a na Horehroní okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude spočiatku slabý vietor, ktorý môže v priebehu dňa zosilnieť na 10 až 25 km/h. Predpokladané množstvo zrážok počas dňa je 5 mm, pri búrkach ojedinele 15 až 20 mm.

 

img

 

Vo švrtok sa ochladí, pričom denná teplota by nemala presiahnuť 9 až 14 stupňov Celzia. Bude oblačno až zamračené. V priebehu dňa môže spŕchnuť a na viacerých miestach hrozia aj búrky. 

 

Vo vyšších polohách hlásia sneženie a búrlivý vietor, ktorá môže v nárazoch dosiahnuť 60 až 85 km/h.

 

img

 

V piatok bude počasie veľmi podobné. Oblačnosť sa má od rána postupne zhoršovať. Denná teplota klesne na 7 až 12 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši má byť len okolo 5 stupňov Celzia. 

 

img

 

Podľa meteorológov sa nevyjasní ani cez víkend. Bude polooblačno až oblačno. V Sobotu by sa však malo otepliť na 12 až 17 a v nedeľu na 14 až 19 stupňov Celzia.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies