Podunajské Biskupice budú o nemocnicu bojovať, tvrdí starostka

NETKY.SK • 18 November 2016, 16:04 • 2 min
Podunajské Biskupice budú o nemocnicu bojovať, tvrdí starostka

BRATISLAVA – Bratislavské Podunajské Biskupice budú bojovať za zachovanie nemocnice na svojom území. S jej presťahovaním do ostatných zariadení spadajúcich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB) mestská časť nesúhlasí.

slovakia

left justify in out

"Ministrovi zdravotníctva Tomášovi Druckerovi (nominant Smeru-SD) predložím argumenty, prečo rozhodnutie o sťahovaní nie je správne," povedala pre TASR starostka P. Biskupíc Alžbeta Ožvaldová. Zdravotnícke zariadenie podľa nej slúži nielen miestnym, ale i ostatným z ďalekého okolia. Stretnúť s Druckerom sa má v pondelok (21.11.).

 

Špecializovaná nemocnica sa sústreďuje na geriatrickú starostlivosť, zabezpečuje aj rehabilitácie pre lôžkových aj ambulantných pacientov. Ožvaldová odmieta, že by jej priestory boli nevyhovujúce tak, ako to prezentuje ministerstvo zdravotníctva. "Je to obrovský omyl," uviedla. Niektoré veci sa podľa nej "predsa dajú prerobiť". Ožvaldová verí, že ak štát, samosprávny kraj aj mestská časť spoja sily, zariadenie sa im podarí zachovať na pôvodnom mieste.

 

Nemocnica sa má z mestskej časti presťahovať do konca marca budúceho roka. "Chceme, aby bol pacient liečený v lepších podmienkach," povedala nedávno pre TASR hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Stanislava Luptáková. Zdravotnícke zariadenie okrem iného dlhodobo sídli v prenajatých priestoroch, podľa rezortu sa preto treba baviť o miere efektivity.

 

Na ministerstve teraz pripravujú plán presťahovania tak, "aby to pacienti pocítili čo najmenej". Má byť hotový do konca mesiaca, rezort chce potom o ňom debatovať so zainteresovanými.

 

"Čo sa týka zamestnancov, všetkým kategóriám ponúkneme miesta v rámci ich odbornosti a špecializácie v súlade s požiadavkami a možnosťami jednotlivých pracovísk," doplnila hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona