Podtatranský polmaratón napíše svoju tretiu kapitolu, očakáva sa rekordná účasť

NETKY.SK • 31 August 2017, 10:59 • 2 min
Podtatranský polmaratón napíše svoju tretiu kapitolu, očakáva sa rekordná účasť

Poprad - Organizátori 3. ročníka Podtatranského polmaratónu očakávajú rekordnú účasť. Podľa prognóz by sa na podujatí malo zúčastniť približne 600 dospelých a 200 detí. Na všetkých čaká zaujímavá trať i bohatý sprievodný program.

slovakia

left justify in out

Štart 3. ročníka Podtatranského polmaratónu a Primátorskej desiatky je na programe v piatok 1. septembra o 11.00. Trasa povedie z centra Popradu s obrátkou vo Svite. Priaznivci Nordic walkingu sa zároveň vydajú zo Svitu na 10 kilometrovú trať do Popradu. Mladší pretekári vybehnú na mini-polmaratónsku trať s dĺžkou 2,1 km.

 

Pre pretekárov na najdlhšej 21 kilometrovej trati je pripravených 6 občerstvovacích staníc a účastníci polmaratónu, primátorskej desiatky, mini-pomaratónu a súťaže Nordic Walking v cieli získajú medailu zo série Tatry v pohybe Prestige Tour. Mesto Poprad opäť pripraví rodinný športový súboj "Mama, tato, športujte s nami" a náladu vyburcuje bubnová šou skupiny Batida zo Svitu. Po vyhlásení výsledkov bude v centre Popradu koncert Petra Bažíka. Bohatý sprievodný program bude aj vo Svite, kde sa na štadióne uskutočnia rôzne akcie pre všetky vekové kategórie v duchu hesla "Svit športuje".

 

Organizátori avizovali, že podujatie by sa malo zaobísť bez výrazných dopravných obmedzení. Tesne po štarte bude na približne 20 minút uzavretý kruhový objazd. Regulovaná premávka bude na ceste smerom na Spišskú Teplicu a v uliciach mesta Svit. Po spomínaných úsekoch sa bude bežať počas bežnej automobilovej premávky, preto organizátori prosia vodičov o zhovievavosť a zvýšenú opatrnosť, aby nedošlo k úrazom a zbytočným obmedzeniam premávky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona