Podtatranec chce šíriť pokoj a nádej. Kto sa teší na špeciálne vianočné slzy šťastia?

NETKY.SK • 23 December 2020, 13:41 • 2 min
Podtatranec chce šíriť pokoj a nádej. Kto sa teší na špeciálne vianočné slzy šťastia?

Vianočné posolstvo naším čitateľom priniesli aj primátor podvihorlatského mesta Humenné a podtatranského Liptovského Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Humenné

Miloš Meričko je primátorom Humenného od ostatných komunálnych volieb. Aj napriek množstvu práce si vždy nájde čas, aby nasal vianočný pokoj a pravidelne trávi vianočný čas s rodinou a blízkymi. „Najviac sa teším na Štedrý večer, štedrovečerný stôl, vianočný stromček, pod ktorým si nájdeme darčeky,“ povedal s tým, že sa teší najmä pre špeciálne iskričky v očiach.

 

 

„Prežívam to predovšetkým s malou dcérou, jej rozžiarené oči hovoria za všetko. Šťastnú atmosféru Vianoc je cítiť v celom byte,“ vysvetlil najvyšší šéf východoslovenského mesta spod Vihorlatu. Uvedomuje si, že tohtoročné sviatky narodenia Ježiša Krista budú výrazne iné, keď si bude potrebné viac odoprieť. Chýbať mu bude najmä toto: „Kontakt s priateľmi, ktorý nemôžeme teraz absolvovať. S tým súvisia vianočné trhy, stánky, punč, dobroty,“ uzavrel Miloš Meričko.

 

Liptovský Mikuláš

Aj primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč nezabúda predovšetkým na tradície, ktoré je načim aj v centre tohto krásneho regiónu uchovať.

 

 

„Vianočné sviatky sú príležitosť dodržiavať a prežívať ich ´tradične´. Sú vyvrcholením adventného času, aj vďaka mojej rodine sú pre nás časom radosti z príchodu nového života v podobe narodenia,“ povedal líder mikulášskej radnice s tým, že Vianoce sú pre neho časom rodiny a „sú priestorom na užívanie a šírenie pokoja a nádeje“.

 

Ján Blcháč je presvedčený, že keďže trávi sviatky tradíciami, tak situácia okolo nového koronavírusu ich v jeho prežívaní príliš nezmení. „Všetky aktivity, ktoré som naznačil, je možné prežívať aj v tomto čase, preto nepociťujem žiadne obmedzenia,“ uzavrel primátor najväčšieho liptovského mesta s dôvetkom želania zdravia, pokoja a nádeje v príchod lepších čias.

 

Prečítajte si aj vianočné posolstvo primátorky Topoľčian a primátorky Trenčianskych Teplíc. Prečítajte si aj o primátorovi, ktorý chce ísť na polnočnú omšu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies