Podravka údajne kúpi slovinskú firmu Žito

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 15:08 • 2 min
Podravka údajne kúpi slovinskú firmu Žito

ĽUBĽANA - Chorvátska potravinárska firma Podravka kúpi spoločnosť Žito, ktorá je najväčším producentom potravín v Slovinsku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok slovinský denník Finance, pričom sa odvolával na neoficiálne zdroje. Kúpna cena má dosiahnuť 60 až 65 mil. eur, čiže 168 až 185 eur za akciu. Piatkové obchodovanie akcie slovinskej firmy uzatvorili na úrovni 167 eur za kus.

 

Správu, že predaj sa má dokončiť v najbližších dňoch, však slovinská privatizačná agentúra SDH poprela. Akcionári firmy podľa nej pokračujú v rokovaniach s dvoma záujemcami, ktorí predložili najlepšie ponuky. Ich mená agentúra nešpecifikovala. 

 

Štát má v spoločnosti Žito podiel zhruba 30 %, zvyšné akcie vlastnia súkromní investori. Na predaj je určený balík 51,55 % akcií. Podravka medializované informácie nekomentovala. 

 

Potravinárska spoločnosť Žito je na zozname 15 firiem, ktoré určila slovinská vláda v roku 2013 na privatizáciu. Zatiaľ sa podarilo dokončiť iba tri predaje. Podľa neoficiálnych informácií sa však vláda v Ľubľani minulý týždeň dohodla na predaji druhej najväčšej slovinskej banky Nova KBM (NKBM) investičnému fondu Apollo za približne 200 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies