Podpredseda AfD rozčúlil nemeckých politikov. Nacistickú éru nazval dosť zvláštne

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 20:42 • 2 min
Podpredseda AfD rozčúlil nemeckých politikov. Nacistickú éru nazval dosť zvláštne

BRATISLAVA - Vláda nacistov v Nemecku bola len drobnou smietkou v inak veľkolepej histórii nemeckého národa. V prejave na zjazde mládežníckeho krídla nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) to vyhlásil jej podpredseda Alexander Gauland.

slovakia

left justify in out

V krajine tento výrok vyvolal rozruch, samotná AfD sa však od neho odmietla dištancovať. "Iba tí, ktorí sú si vedomí svojej histórie, sú schopní tvarovať budúcnosť. Hitler a nacisti, to je len kúsok vtáčieho hovienka v tisícročných úspešných dejinách Nemecka. Áno, prijímame zodpovednosť za týchto dvanásť rokov, ale naše dejiny sú slávne a tieto dejiny, milí priatelia, trvali dlhšie ako tých hlúpych dvanásť rokov," cituje Gaulandove vyjadrenie nemecká spravodajská televízia Deutsche Welle.

Proti Gaulandovým slovám ostro protestovali predstavitelia väčšiny strán nemeckého politického spektra, od Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) kancelárky Angely Merkelovej cez Slobodných demokratov (FDP) až po Zelených. Samotná AfD však na slovách svojho podpredsedu nevidí nič zlé. "Vtáčie hovienko, to je to, čo aj mne pasuje k nacistickej ére," napísal na Twitter hovorca strany Christian Lüth.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies