Podpredsedami eurovýboru sa stali Klus a Cséfalvayová

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 10:04 • 2 min
Podpredsedami eurovýboru sa stali Klus a Cséfalvayová

BRATISLAVA – Podpredsedami parlamentného výboru pre európske záležitosti sa dnes stali Martin Klus (SaS) a Katarína Cséfalvayová (Sieť).

slovakia

left justify in out

Dnes ich za podpredsedov zvolili členovia tohto výboru. Od ustanovujúcej schôdze je predsedom výboru Ľuboš Blaha (Smer-SD). Ten výbor viedol aj v minulom volebnom období. Dnes budú voliť podpredsedu aj vo Výbore NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií.


Výbory sú iniciatívne a kontrolné orgány parlamentu. Ich hlavnou úlohou je podrobne prerokovať návrh zákona, ktorý im národná rada pridelila. NR SR prideľuje návrh zákona spravidla dvom alebo trom výborom, pričom jeden z nich určuje ako gestorský výbor. Ten prostredníctvom svojho člena, ktorý je označovaný ako spoločný spravodajca výborov, informuje národnú radu o stanoviskách výborov k návrhu zákona a o ich návrhoch na jeho zmenu a doplnenie. Výbory majú aj právo predkladať návrhy zákonov, na svoje schôdze môžu pozývať členov vlády, vedúcich iných orgánov štátnej správy a generálneho prokurátora a vyžadovať od nich správy, vysvetlenia a potrebné podklady.


Členmi výborov môžu byť výlučne poslanci národnej rady. Väčšinou má jeden výbor 12 členov, pričom poslanci sú zaradení najviac do dvoch výborov. Zloženie výborov odráža zastúpenie strán v parlamente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies