Podpredseda francúzskeho parlamentu odstúpil po obvinení zo sexuálneho obťažovania poslankýň

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 17:00 • 2 min
Podpredseda francúzskeho parlamentu odstúpil po obvinení zo sexuálneho obťažovania poslankýň

PARÍŽ - Podpredseda dolnej komory francúzskeho parlamentu Denis Baupin sa dnes vzdal funkcie v súvislosti s obvineniami poslankýň, že ich sexuálne obťažoval.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa Zelených Sandrine Rousseauová uviedla, že Baupin ju na chodbe parlamentu obchytkával a pokúšal sa ju pobozkať. Ďalšie tri členky tejto strany médiám povedali, že v minulosti sa k nim tiež podobne správal alebo im posielal sexuálne explicitné sms správy.


Predseda Národného zhromaždenia Claude Bartolone dnes požiadal 53-ročného Baupina, aby sa vzdal funkcie, čo následne aj urobil, citovala BBC Baupinovho právneho zástupcu. Podľa jeho slov však Baupin všetky obvinenia poprel a zvažuje podanie žaloby za ohováranie.


Rozhlasová stanica France Inter dnes uviedla, že ženy Baupina verejne obvinili po tom, ako v marci podporil významnú kampaň proti násiliu na ženách. Niektoré jeho údajné činy sa mali stať pred 15 rokmi.


Baupin bol až do apríla členom Zelených, ktorí sú však hlboko rozdelení. Ženy, ktoré ho obvinili, tvrdia, že sa predtým báli proti nemu vystúpiť v obave o svoju kariéru. Baupin je ženatý, jeho manželkou je ministerka bytovej výstavby Emmanuelle Cosseová.


Baupin dnes popoludní vydal vyhlásenie, v ktorom podľa slov svojho obhajcu "absolútne poprel tvrdenia o sexuálnom obťažovaní a sexuálnom násilí, ktoré sú preňho celkom neprijateľné", dodala BBC.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies