Podpredseda britského parlamentu odstúpil pre obvinenia zo znásilnenia

NETKY.SK • 11 September 2013, 12:41 • 2 min
Podpredseda britského parlamentu odstúpil pre obvinenia zo znásilnenia

LONDÝN - Podpredseda dolnej komory britského parlamentu Nigel Evans v utorok odstúpil z funkcie po tom, ako prokuratúra oznámila, že ho obžaluje z viacerých zločinov vrátane znásilnenia a sexuálneho útoku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročného prominentného člena Konzervatívnej strany premiéra Davida Camerona zatkli prvýkrát ešte v máji. Podozrivý je zo znásilnenia a viacerých sexuálnych útokov, ku ktorým malo prísť v rokoch 2009 až 2013. Pred súd by mal prvýkrát predstúpiť budúci týždeň.

Evans vyhlasuje, že je nevinný, nechce však škodiť strane a vzdal sa preto prestížnej funkcie. Sexuálne útočiť mal na niekoľkých mladších mužov. "Som si istý dvoma vecami - po prvé, že som nevinný, a po druhé, že svoju nevinu preukážem," vyhlásil krátko po policajnom vypočúvaní v meste Preston v severozápadnom Anglicku. Napriek rezignácii z postu podpredsedu Snemovne reprezentantov si ponechá svoj poslanecký mandát. 

Evans bol jedným z troch zástupcov šéfa dolnej komory britského parlamentu zvolených v tajnom hlasovaní v roku 2010. Krátko na to verejnosť informoval, že je homosexuál a že je "unavený životom v klamstve".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies