Podporu z programu Think Big získali tri projekty

NETKY.SK • 5 August 2010, 06:40 • 2 min
Podporu z programu Think Big získali tri projekty

Podporu z programu Think Big získali tri projekty

slovakia

left justify in out

V pilotnom ročníku grantového programu Think Big, ktorý vyhlásil jeden z mobilných operátorov v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, získali podporu po 7000 eur projekty zo Žiliny, Zvolena a Kremnice.
      Do záverečného hlasovania vybrala porota šesť najlepších projektov z celého Slovenska. Verejnosť mohla za jednotlivé projekty hlasovať od 1. do 31. júla 2010 prostredníctvom správ SMS alebo e-mailu. Celkovo bolo v tomto termíne doručených 2598 hlasov.
      "Všetkých šesť projektov bolo skvelých a priala by som im, aby mohli byť podporené. Sú inšpiratívne, užitočné a plné nadšenia. Tento rok však mohli získať podporu iba tri. Veríme, že budúci rok bude mať túto možnosť väčší počet projektov," povedala Lucia Skokanová z Nadácie Ekopolis. "Veríme, že víťazné projekty pomôžu skvalitniť prostredie, v ktorom sa mladí ľudia stretávajú a žijú. Tešíme sa na výsledok ich práce, ktorý bude predstavený do konca tohto roka. Zároveň sa však tešíme aj na nové projekty, ktoré sa do programu Think Big zaradia už budúci rok," doplnil generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica O2 Slovakia John McGuigan.
      Najväčší počet hlasov (1020) získal projekt žilinského občianskeho združenia Truc sphérique, ktoré pod cestným nadjazdom Rondel vytvára bezpečné, zelené miesto slúžiace súčasnému umeniu, graffiti a streetartu, komunitným aktivitám, mládeži aj psíčkarom.
      Za ním sa s počtom hlasov 627 umiestnil projekt skejt parku neziskovej organizácie GRIND zo Zvolena, ktorá plánuje jeho čiastočnú rekonštrukciu, spočívajúcu okrem iného aj v dotvorení areálu vybudovaním novej skejtboardovej prekážky a zaobstaraní nových odpadkových košov a lavičiek. Do trojice najúspešnejších s počtom hlasov 402 sa dostal projekt Občianskeho združenia 1115, ktorého cieľom je obnova a skultivovanie priestoru pred vchodom do starého kina Akropola v centre Kremnice. Príprava a realizácia troch víťazných projektov bude ukončená do 31. 12. 2010.
      Program Think Big vznikol v tomto roku ako celoeurópska iniciatíva skupiny Telefónica O2 a jeho cieľom je podpora projektov mladých ľudí v oblasti kultúry, športu, umenia a životného prostredia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies