Podporu prezidentskému kandidátovi vyjadrí v januári

NETKY.SK • 14 December 2013, 17:13 • 2 min
 Podporu prezidentskému kandidátovi vyjadrí v januári

BRATISLAVA - Poučením z regionálnych volieb je podľa Freša skutočnosť, že tam, kde držia stredopravé strany spolu, sú úspešnejšie.

slovakia

left justify in out

SDKÚ-DS nechce trieštiť sily a preto podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša nestavia vlastného prezidentského kandidáta. Ako povedal na tlačovej besede po rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS, toho, koho podporí v jarných prezidentských voľbách, po rokovaniach vyberie v januári. „Naša skúsenosť je, že kde sa trieštia sily, sa rodí neúspech. My sme doteraz pracovali, aby bol jeden prezidentský kandidát. Nie je naša chyba, že je viacero kandidátov. Teraz je úlohou postaviť dobrého kandidáta,“ povedal. Frešo nepovažuje za šťastné, že najväčšia strana nepostavila ešte prezidentského kandidáta. Na rozhodnutie SDKÚ-DS čaká KDH a Most-Híd, ktoré podporujú prezidentskú kandidatúru Pavla Hrušovského. Obe strany mu podporu vyjadrili už v lete a odvtedy čakajú na rozhodnutie SDKÚ-DS.

Poučením z regionálnych volieb je podľa Freša skutočnosť, že tam, kde držia stredopravé strany spolu, sú úspešnejšie. Zdôraznil, že sa treba poučiť z toho, kde nedrží pravica spolu, je neúspešná. 

„Musíme sa poučiť a s tým skončiť. Špeciálne sa to týka strán Ľudovej platformy. Nikde v Európe nechodia ľudové strany do predvolebných koalícií so socialistami,“ konštatoval. 

Podľa Freša na dnešnom rokovaní bola slušná debata o tom, ako pracovať so strednou vrstvou. „Našich voličov sa hlboko dotkla kríza. Hovorili sme, ako ponúknuť voličom ekonomickú víziu,“ konštatoval. 

Frešo avizoval, že chce do krajských predsedníctiev dostať schopných a úspešných ľudí. „Krajské štruktúry majú veľký vplyv. Budeme presviedčať členov v regiónoch, aby sme úspešných ľudí vtiahli do hry,“ povedal. Najskôr má ísť o členov strany, potom nestranníkov. 

Ústredná rada dnes rozhodla o vypísaní primárok na lídra kandidáta do eurovolieb, ktoré budú na budúci rok. Po nich budú aj primárky na členov kandidátky do európskych volieb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies