Podporte rast svojich vlasov

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 12:19 • 2 min
Podporte rast svojich vlasov

BRATISLAVA - Máte pocit, že sa vám vlasy zasekli na jednej dĺžke a ďalej už nerastú? Na taký problém si sťažuje veľa žien. Keď vlasy vyložene "nemordujete" chémiou a horúcimi teplotami, mali by predsa normálne rásť, no nie?

slovakia

left justify in out

To nepochybne áno. Na druhej strane, každé vlasy a každé telo je trošku iné.

 

Telo potrebuje veľa živín na to, aby dobre fungovalo. Rovnako tak vlasy si k svojmu zdraviu a kráse žiadajú celý rad látok, ktoré možno nezvládate dopĺňať stravou. Preto sa nebojte skúsiť niektoré z potravinových doplnkov. Odporúčané sú doplnky s obsahom metionínu a cystínu. Sú to aminokyseliny, ktoré tvoria základ keratínovej štruktúry každého vlasu a súčasne chránia bunky pred predčasným starnutím a slabnutím. Pre povzbudenie vlasového korienka by mal potravinový doplnok obsahovať aj železo, selén, zinok a horčík.

 

Asi vás neprekvapí, že ak chcete pekné vlasy, ale napríklad aj nechty alebo pleť, musíte jesť rozumne. Okrem zaraďovania klasických zdravých potravín odporúčame dodržiavať kvalitný pitný režim. Bez patričnej hydratácia docielite správneho vývinu vlasov len ťažko. Dochádza bez nej k poškodeniu samotného koreňa vlasu, kedy môže dôjsť až k vypadávaniu.

 

S veľkou pravdepodobnosťou sa asi češete denne. Možno niekoľkokrát denne. Mali by ste ale dodržiavať minimálne jedno základné pravidlo. Nezáleží na tom, či používate hrebeň za dve alebo dvadsať eur, rozhodujúca je totiž technika samotného česanie. Začať rozčesávať by ste mali u končekov a postupovať vyššie smerom ku korienkom.

 

Pozornosť ale venujte nielen samotným vlasovým vláknam, nemenej dôležitá je aj pokožka hlavy. Pri umývaní vlasov môžete vlasovej pokožke dopriať jemnú masáž, ktorá ju prekrví a povzbudí vstrebávanie výživných látok. Následne použite posilňujúci vlasové vody, ktorými stimulujete rast vlasov. Pri ich výbere voľte predovšetkým tie s obsahom výťažku z čili papričiek či kvasníc.

 

Vlasovej pokožke môžu okrem spomínaného prospieť aj špeciálne vlasové peelingy. Pokožka hlavy je po ich použití čistá, hladká, prežiarená a predovšetkým pripravená prijať účinné látky z následnej starostlivosti. Peelingy aplikujte raz až dvakrát za 14 dní.

 

Pomerne častým dôvodom, prečo sa vám zdá, že vlasy nerastú, je odpadávanie vlasových končekov. Tomu môžete predchádzať jednak tým, že vlasy nebudete zbytočne namáhať, ale tiež, že budete končeky pravidelne zastrihávať. Aj zdravé vlasy sa na koncoch štiepia, a ak nie sú včas zastrihnuté, môžu celé konce odpadávať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona