Podporovatelia brexitu začali protestný pochod

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 13:02 • 2 min
Podporovatelia brexitu začali protestný pochod

SUNDERLAND - Podporovatelia brexitu začali protestný pochod zo severovýchodného Anglicka do Londýna. Protestujúci obviňujú politikov zo "zrady", pretože sa im nedarí dostať Veľkú Britániu z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Skupina zhruba 100 až 200 postarších protestujúcich sa vydala na cestu zo Sunderlandu, ktorý sa nachádza 435 kilometrov severne od britského hlavného mesta. Pokrikujú pri tom "Príjmite demokraciu" a "Nech vládne Britannia". Skupina plánuje 29. marca doraziť k britskému parlamentu. Pešo však pôjdu len časť cesty.

K protestujúcim sa v sobotu pridal aj niekdajší líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage. "Ak si politici myslia, že s nami môžu zametať, tak k nim napochodujeme a povieme im, že nemôžu," vyjadril sa Farage.

Odchod Spojeného kráľovstva z Európskej únie je naplánovaný na 29. marca, ale pravdepodobne ho odložia na neskôr, keďže sa poslanci nevedia zhodnúť na podpore dohody o brexite. Parlament tento týždeň odhlasoval, že vláda úniu požiada o odklad brexitu o najmenej tri mesiace.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies