Podporiť políciu má zmysel, obhajuje Kaliňák navýšenie rozpočtu

NETKY.SK • 3 December 2014, 15:45 • 2 min
Podporiť políciu má zmysel, obhajuje Kaliňák navýšenie rozpočtu

BRATISLAVA - Podporovať výkon polície a bezpečnostných zložiek má podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka zmysel.

slovakia

left justify in out

Dokazujú to podľa neho aj rastúce čísla objasnenosti trestných činov. Aj týmito slovami chcel podporiť návrh na zmenu v rozpočte na budúci rok, ktorý vzišiel z rokovaní parlamentných výborov. Podľa neho by sa mali navýšiť limity na zvýšenie služobného výkonu zložiek rezortu vnútra v regiónoch so zvýšenou kriminalitou o 15 mil. eur. Minister vnútra zároveň odmietol kritiku, že reforma štátnej správy neprináša výsledky a úspory z nej nie sú dostatočné. Ako dodal, len v rámci rezortu vnútra reforma ESO znamená pokles výdavkov o 70 mil. eur.

 

Samotná rozprava o návrhu štátneho rozpočtu sa po utorňajšom pomalšom rozbehu v stredu výrazne urýchlila. Diskusiu o rozpočte totiž v stredu doobeda prerušila ďalšia rozprava k zmenám vo verejnom obstarávaní v súvislosti so schránkovými firmami, po ktorej z dôvodu neúčasti poslancov v rokovacej sále viacerí písomne prihlásení poslanci stratili možnosť vystúpiť. Následne predsedajúca schôdze Jana Laššáková dala možnosť poslancom prihlásiť sa do rozpravy ústne, na čo reagovali iba štyria zúčastnení poslanci opozície. Ich vystúpenia by tak mohli skončiť už v stredu. 

 

Na vzniknutú situáciu reagoval vo svojom spomínanom vystúpení aj minister vnútra Robert Kaliňák. Všetkých štyroch poslancov opozície osobitne vymenoval s uznaním, že aspoň ich návrh rozpočtu zaujíma. "Mali by sme týmto štyrom poslancom zatlieskať za ich záujem o rozpočet,“ vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies