Podporí SaS Zuzanu Čaputovú v opätovnej kandidatúre?

NETKY.SK • 9 Február 2022, 18:45 • 2 min
Podporí SaS Zuzanu Čaputovú v opätovnej kandidatúre?

BRATISLAVA - Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová sa k tejto otázke vyjadrila v rámci reakcie na údajné prezidentské ambície generálneho prokurátora Maroša Žilinku. O tých začal hovoriť minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Zemanová označila Žilinkove politizovanie za neprípustné.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová by mala v prípade opätovnej prezidentskej kandidatúry plnú podporu SaS. „Pokiaľ by kandidovala súčasná prezidentka Čaputová, strana SaS ju podporí všetkými desiatimi. Má našu plnú podporu a dôveru,“ povedala na tlačovej konferencii Zemanová.

 

img

Anna Zemanová

 

Čaputová zatiaľ neoznámila, či bude opätovne kandidovať na post hlavy štátu. V decembri 2021 hovorila, že jej opätovná kandidatúra nie je nateraz témou. Vyjadriť sa k nej však chce skôr, ako to v minulosti urobil prezident Andrej Kiska.

 

Zemanová zároveň na tlačovej konferencii uviedla, že politizovanie generálneho prokurátora považuje za absolútne nevhodné a neprípustné.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Stovky ľudí prišli na protest proti dohode s USA

 

Minister obrany v utorok povedal počas diskusie Národnej rady (NR) SR o obrannej dohode s USA, že Žilinka začal politickú kampaň a chce sa uchádzať o funkciu prezidenta. Generálny prokurátor v reakcii odmietol vťahovanie jeho osoby a prokuratúry ako nezávislej inštitúcie do politického boja.

 

img

Maroš Žilinka 

 

Žilinka v utorok požiadal o slovo počas diskusie k obrannej dohode. Poslanci to však hlasovaním odmietli. Jeho prejav podvečer v sále prečítal podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD). Naď kritizoval obsah prejavu, ktorý podľa jeho slov nie je hodný generálneho prokurátora.

 

Možno vás zaujmeNová daň prinesie štátu 50 miliónov eur




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies