Podpora venezuelského prezidenta padla na 30 percent

NETKY.SK • 21 Október 2014, 18:43 • 2 min
Podpora venezuelského prezidenta padla na 30 percent

CARACAS - Popularita venezuelského prezidenta Nicolása Madura sa prepadla na úroveň 30 percent. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v pondelok.

slovakia

left justify in out

Ešte v máji bolo s jeho výkonom v najvyššej funkcii spokojných 37 percent opýtaných a vo februári to bolo ešte takmer 47 percent. Prieskum taktiež odhalil, že viac ako 80 percent spomedzi 1300 respondentov je nespokojných s celkovou situáciou v krajine a s hospodárskym modelom v nej. Väčšiu podporu ako nástupca Huga Cháveza v súčasnosti aj preto majú obaja opoziční lídri - neúspešný kandidát na prezidenta a guvernér štátu Miranda Henrique Capriles so 42 percentami i Leopoldo López. Toho podporuje 45 percent opýtaných.

 

Na ropu bohatá juhoamerická krajina je hlboko polarizovaná, čo sa prejavilo minuloročným tesným volebným víťazstvom Madura, exministra zahraničných vecí a bývalého šoféra autobusu. Politický rozkol sa odvtedy ešte viac prehĺbil v dôsledku oslabovania ekonomiky krajiny prejavujúcej sa rekordnou infláciou či nedostatkom základných potravín. Veľkým problémom je aj jedna z najvyšších mier zločinnosti na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies