Podpora Fideszu v období migračnej krízy výrazne stúpla

NETKY.SK • 28 Október 2015, 19:15 • 2 min
Podpora Fideszu v období migračnej krízy výrazne stúpla

BUDAPEŠŤ - Podpora strán maďarského vládneho bloku Fidesz-KDNP v uplynulom štvrťroku zo strany voličov výrazne stúpla, zatiaľ čo opozičná Maďarská socialistická strana (MSZP) zaznamenala najslabší výsledok od roku 2000. Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky inštitútu Tárki, ktoré dnes zverejnila agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Uplynulé tri mesiace priniesli posilnenie preferencií bloku Fidesz-KDNP, ktorý mal aj dovtedy značný náskok. Z obdobia intenzívnej migračnej krízy významne profitovali Fidesz a KDNP, socialisti stratili časť podpory a preferencie ostatných strán sa nezmenili.

 

Vládny blok Fidesz-KDNP podporovalo v júli 22 percent voličov, v októbri však už 28 percent. Najsilnejšia opozičná strana Jobbik zaznamenala v danom období pokles preferencií z 13 na 12 percent. Podpora MSZP klesla z júlových 11 na sedem percent v októbri.

 

Ostatné strany stagnovali: ochranárska LMP na dvoch percentách, podpora Demokratickej koalície (DK) klesla zo štyroch percent na tri percentá, strany Együtt (Spolu) a Dialóg pre Maďarsko (PM) dosiahli po jednom percente v júli i v októbri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona