Podplatení talianski lekári odporúčali rodičkám namiesto dojčenia umelé mlieko

NETKY.SK • 21 November 2014, 18:10 • 2 min
Podplatení talianski lekári odporúčali rodičkám namiesto dojčenia umelé mlieko

RÍM - Talianska polícia dnes uvalila domácu väzbu na 12 pediatrov, ktorých obvinila, že brali úplatky od renomovanej farmaceutickej spoločnosti za to, že odporúčali matkám jej umelé dojčenské mlieko namiesto dojčenia. Okrem jedného pôsobili všetci v Toskánsku.

slovakia

left justify in out

Domácu väzbu polícia uvalila aj na piatich obchodných zástupcov a riaditeľa predaja nemenovanej spoločnosti, ktorá údajne podplácala, aby sa jej produkty lepšie predávali, informovala tlačová agentúra DPA.
     

"Hneď po pôrode povzbudzovali rodičky..., aby prešli na sušené mlieko jednej konkrétnej, dobre známej značky," citovali toskánske noviny Il Tirreno policajného plukovníka Giovanniho Capassa.
     

Pediatri mali dostávať nákladné dary, ako sú smartfóny a počítače alebo refundácia nákladov účasti na fingovaných lekárskych konferenciách, ktorú spolupracujúca cestovná agentúra premenila na poukazy na bezplatné súkromné dovolenky.
     

Talianska ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová dnes vyjadrila počudovanie, ako mohli pediatri porušiť "profesionálnu etiku, jednohlasné vedecké odporúčanie a smernice ministerstva..., to všetko pre to, aby získali luxusné dary a bezplatné cestovanie".
     

"Neexistujú prídavné mená, ktoré by opísali vážnosť tohto druhu konania," dodala Lorenzinová ďakujúc polícii a prokurátorom za uvedenú operáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies