Podpísanie tejto dohody je obrovský stimul na zlepšenie života občanov, vyhlásil Heger

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 18:45 • 2 min
Podpísanie tejto dohody je obrovský stimul na zlepšenie života občanov, vyhlásil Heger

BRATISLAVA – Podpísanie Partnerskej dohody medzi Európskou komisiou (EK) a Slovenskom na obdobie 2021 – 2027 je obrovský stimul na zlepšenie života občanov. Vyhlásil to predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) v reakcii na jej podpis v Bruseli s tým, že ho nesmieme premrhať.

slovakia

left justify in out

Dnešok je podľa neho veľkým dňom pre Slovensko. Vďaka dohode bude môcť SR do roku 2027 čerpať z eurofondov takmer 13 miliárd eur. „Eurofondy nesmú byť byrokratickým labyrintom, v ktorom sa orientuje len pár vyvolených," uviedol premiér. Podľa neho sa v minulosti využil z eurofondov len zlomok peňazí a vznikal priestor na korupciu.

 

img

      

„Zmenu systému čerpania pre Slovensko som niekoľkokrát otvoril aj na rokovaniach s Európskou komisiou, aby sme našli spoločnú dohodu, ako proces nastaviť," povedal premiér s tým, že podľa neho by bolo potrebné systém zmeniť a najmä zjednodušiť.

 

img

     

Pripomenul, že vláda nedávno prijala zmeny, vďaka ktorým bude získanie eurofondov výrazne jednoduchšie. „Šesť operačných programov sme nahradili jedným a vypracovali sme presný plán, do akých oblastí budú európske dotácie smerovať," priblížil Heger.

 

Možno vás zaujme: Remišová podpísala s Európskou komisiou partnerskú dohodu pre eurofondy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies