Podpísanie mierovej dohody v Minsku je nádejné, tvrdia diplomati

NETKY.SK • 12 Február 2015, 08:12 • 2 min
Podpísanie mierovej dohody v Minsku je nádejné, tvrdia diplomati

MINSK - Existuje nádej, že účastníci rozhovorov v bieloruskom hlavnom meste Minsk dospejú k dohode o riešení krízy na Ukrajine. Pre agentúru Reuters to dnes povedali nemenované diplomatické zdroje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstavitelia Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka sa už 12 hodín snažia sa nájsť spôsob na ukončenie bojov na juhovýchodnej Ukrajine, ktoré si vyžiadali vyše 5000 životov. Detaily o dokumente zatiaľ nie sú známe.
      

Zatiaľ čo americký prezident Barack Obama stále zvažuje dodanie smrtiacich zbraní ukrajinskej armáde, európski lídri sa obávajú, že by to viedlo k eskalácii napätia. Rusko v dôsledku sankcií čelí zhoršujúcej sa ekonomickej situácii.
      

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande navštívili minulý týždeň Kyjev a Moskvu, kde rokovali s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
      

"Celý svet čaká na to, či sa situácia posunie smerom k deeskalácii, stiahnutiu zbraní a prímeriu, alebo sa vymkne spod kontroly," uviedol Porošenko po svojom príchode na rokovania do Minska. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov naznačil istý posun v rokovaniach. Uviedol, že rozhovory sú "aktívne, lepšie než skvelé". Kedy sa dospeje k podpísaniu dohody, však nie je stále jasné, ani to, za aký čas ustanú boje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona