Podpísal nevýhodnú zmluvu, hrozila šesťmiliónová škoda

NETKY.SK • 19 Február 2016, 12:13 • 2 min
Podpísal nevýhodnú zmluvu, hrozila šesťmiliónová škoda

BRATISLAVA – Škodu za viac ako šesť miliónov eur mohol spôsobiť 58-ročný Karol H., ktorý ako konateľ a 30-percentný spoločník spoločnosti bez jej vedomia a súhlasu podpísal zjavne nevýhodnú kúpnu zmluvu.

slovakia

left justify in out

Predmetom bol prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam v bratislavskej Petržalke za 6 510 000 eur bez DPH. Podľa znaleckého posudku však hodnota majetku presiahla 12 miliónov. Ako informoval Martin Wäldl z Prezídia PZ, vlastnícke práva k nehnuteľnostiam sa pokúsil previesť zrýchleným vkladom na katastri. V zmysle kúpnej zmluvy mali byť predmetné nehnuteľnosti splatené v 180-tich mesačných splátkach. Dátum poslednej splátky mal byť 17. decembra 2029. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na 10 až 15 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies