Podpaľačský útok v talianskej Bologni ochromil železničnú dopravu

NETKY.SK • 23 December 2014, 12:13 • 2 min
Podpaľačský útok v talianskej Bologni ochromil železničnú dopravu

RÍM - Premávku na železničných tratiach prechádzajúcich cez taliansku Bolognu v pondelok nadránom zastavil úmyselne založený požiar, ktorý zničil káblové rozvody na jednej z tamojších staníc.

slovakia

left justify in out

O udalosti informuje portál tlačovej agentúry ANSA a ďalšie talianske médiá, ktoré citujú vyjadrenie ministra dopravy Maurizia Lupiho, že ide o "teroristický akt" namierený proti vysokorýchlostnej železničnej sieti. Na mieste našli nasprejované značky "No TAV", čo je názov skupiny radikálnych ochranárov bojujúcich proti budovaniu nových vysokorýchlostných tratí. Podľa vyhlásenia štátneho železničného podniku FS požiar nespôsobil nikomu zranenia a premávka na hlavnej trati medzi severom a juhom Talianska sa v dopoludňajších hodinách začala vracať do normálu. Podobný podpaľačský útok, ktorý takisto výrazne narušil železničnú dopravu, hlásili v nedeľu z okolia Florencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies