Podpaľačský útok v Predjordánsku má ďalšiu obeť

NETKY.SK • 8 August 2015, 10:30 • 2 min
Podpaľačský útok v Predjordánsku má ďalšiu obeť

RAMALLÁH - Útok podpaľačov na dom palestínskej rodiny v Predjordánsku má ďalšiu obeť. Je ňou otec batoľaťa, ktoré pri požiari domu uhorelo. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri minulotýždňovom útoku zápalnou fľašou, ktorú do spálne rodinného domu Palestínčanov v dedine Kafr Duma, ležiacej neďaleko mesta Nábulus, pravdepodobne vhodili židovskí extrémisti, zomrel 18-mesačný Alí Davábši. Jeho štvorročný brat a obaja rodičia utrpeli ťažké popáleniny.


Alího strýko Násir Davábši uviedol, že otec zavraždeného dieťaťa Saíd zomrel dnes v nemocnici Soroka v meste Beerševa na juhu Izraela.


Podpaľačský útok extrémistov na palestínsku rodinu v Predjordánsku vyvolal vlnu protestov nielen medzi Palestínčanmi, ale aj v Izraeli. Vláda v Jeruzaleme sa zaviazala, že bude proti prejavom židovského extrémizmu zasahovať oveľa tvrdšie ako doteraz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies