Podpaľačský útok už aj na nemecké noviny, ktoré zverejnili karikatúry z Charlie Hebdo!

NETKY.SK • 11 Január 2015, 10:21 • 2 min
Podpaľačský útok už aj na nemecké noviny, ktoré zverejnili karikatúry z Charlie Hebdo!

BERLÍN - Budova nemeckých novín Hamburger Morgenpost sa dnes zavčasu ráno stala terčom podpaľačského útoku, informovala podľa agentúry Reuters polícia s tým, že zatknutí boli dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

Ako mnoho iných nemeckých novín, aj Hamburger Morgenpost publikoval po stredajšom vražednom útoku v Paríži karikatúry francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo.
      

Hovorkyňa polície uviedla, že do budovy novín bola v noci hodená zápalná látka a vnútri zhoreli niektoré dokumenty. Neďaleko miesta spáchania trestného činu zatkli dve podozrivé osoby, pretože sa správali nezvyčajným spôsobom, dodala hovorkyňa.
      

Noviny na svojej webovej stránke napísali, že v budove sa v čase útoku nenachádzali žiadni ľudia. Či tento podpaľačský útok súvisí s karikatúrami francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo, je ešte predmetom vyšetrovania, spresnili noviny.
      

Vyšetrovanie incidentu prevzali nemecké orgány národnej bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies