Podpaľači zaútočili na ubytovňu utečencov v Berlíne aj v Bavorsku

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:24 • 2 min
Podpaľači zaútočili na ubytovňu utečencov v Berlíne aj v Bavorsku

BERLÍN - Berlínska polícia zatkla troch podozrivých v súvislosti s nevydareným podpaľačským útokom na ubytovňu žiadateľov o azyl vo štvrti Marzahn. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvoch mužov a ženu, ktorých mená neboli zverejnené, zatkli v blízkosti miesta štvrtkového večerného pokusu o útok.

Polícia oznámila, že strážnik dočasnej ubytovne spozoroval, ako skupina ľudí v tmavom oblečení hádže krátko pred polnocou horiace kusy dreva do jej areálu. Jej obyvateľovi sa podarilo oheň rýchlo uhasiť.

 

Do Nemecka prídu každý mesiac tisíce utečencov. Zároveň začali pribúdať útoky na týchto ľudí a tiež na miesta, kde sú ubytovaní. Nemecka očakáva len tento rok príchod približne 800.000 žiadateľov o azyl, čo je zďaleka najviac spomedzi 28 členských krajín Európskej únie.

 

 

Podpaľači dnes zaútočili aj na ubytovňu pre utečencov v spolkovej krajine Bavorsko. Hasiči dokázali dostať pod kontrolu požiar v ubytovni v meste Neustadt an der Waldnaab, ktorý bol nahlásený o 03.20 h SELČ. Utečenec uviedol polícii, že videl dvoch ľudí vyskakovať z okna na prízemí a tretiu osobu si všimol pred ubytovňou. Všetci z miesta činu ušli. Polícia vyhlásila, že nemôže vylúčiť prípadný xenofóbny motív útoku, ale pri vyšetrovaní sa zaoberá všetkými možnosťami.

 

Devätnásť obyvateľov útulku, vrátane troch detí, neutrpelo zranenia a všetci sa vrátili do budovy. Za prvých šesť mesiacov tohto roka došlo v Nemecku k 150 podpaľačským alebo iným útokom, ktoré poškodili či zničili ubytovne pre utečencov. Podľa prieskumu verejnej mienky, zverejneného dnes televíziou ZDF, až 60 percent Nemcov je presvedčených, že ich krajina dokáže zvládnuť prílev utečencov - je to nárast v porovnaní s 54 percentami v júlovom prieskume.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies