Podpaľač dostal za usmrtenie 11 seniorov doživotie

NETKY.SK • 1 August 2013, 10:46 • 2 min
Podpaľač dostal za usmrtenie 11 seniorov doživotie

SYDNEY - Bývalý opatrovateľ z ústavu pre seniorov v austrálskom Sydney by si mal vo väzení odpykať doživotný trest za úmyselné založenie požiaru, pri ktorom v roku 2011 zahynulo 11 jeho zverencov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Roger Dean sa už dávnejšie k svojmu činu priznal, pričom tvrdil, že konal pod vplyvom "zlých myšlienok". V máji sa označil za vinného z 11 vrážd ako aj z vážneho ublíženia na zdraví ďalším ôsmim, prevažne oslabeným osobám umiestneným v zariadení, z ktorých niektoré trpeli demenciou alebo slepotou. Súd nakoniec vo štvrtok vyniesol verdikt, podľa ktorého by mal Dean stráviť zvyšok života vo väzení bez možnosti podmienečného prepustenia. Sudkyňa Megan Lathamová totiž konanie obžalovaného hodnotí ako "odporné", "kruté" a "veľmi trestuhodné", keďže obeťami požiaru boli zraniteľné osoby v jeho opatere.

Tri z obetí požiaru zahynuli priamo na mieste, zatiaľ čo zvyšných osem podľahlo svojim zraneniam po prevoze do nemocnice. Vláda v austrálskom štáte Nový Južný Wales na udalosť zareagovala nariadením previerok zamestnancov opatrovateľských ústavov pre seniorov ako aj samotných budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies