Podozrivým zo streľby na letisku je kosovský Albánec Arif Uka

NETKY.SK • 3 Marec 2011, 08:17 • 2 min
Podozrivým zo streľby na letisku je kosovský Albánec Arif Uka

Podozrivým zo streľby na letisku je kosovský Albánec Arif Uka

slovakia

left justify in out

img

Nemecká polícia zadržala v súvislosti s dnešnou streľbou na letisku vo Frankfurte, ktorá si vyžiadala dve obete a dvoch zranených, 21-ročného kosovského Albánca Arifa Uku.
      Podozrivý bol podľa výpovedí jeho rodinných príslušníkov zamestnancom letiska. Útok na autobus s americkými vojakmi sa odohral dnes krátko po 15.00 SEČ. Autobus bol podľa údajov orgánov spolkovej republiky Porýnie-Falcko na ceste na americké vojenské letisko v Ramsteine. Páchateľ sa po čine pokúšal utiecť, na letiskovom termináli ho však premohli nemeckí policajti.
      Kosovský minister vnútra Bajram Rexhepi uviedol, že útočník je z Kosovskej Mitrovice. Podľa nemeckých médií pracuje v Nemecku, uviedol srbský spravodajský server RTS.
      Podľa Rexhepa Uku (70), strýka podozrivého, je zadržaný 21-ročný muž "zbožným moslimom" narodeným v Nemecku, ktorý pracuje na letisku, informovala agentúra Associated Press.
      Arif Uka sa podľa neho narodil a vyrastal v Nemecku po tom, čo sa tam jeho rodičia pred 40 rokmi presťahovali z Kosova. Uka je pobožný moslim, ktorého starý otec bol náboženským lídrom v mešite v dedine Žabar v blízkosti Kosovskej Mitrovice, povedal jeho strýko.
      Murat Uka, ktorý sa identifikoval ako otec podozrivého strelca, uviedol, že jedinou vecou, ktorú o svojom synovi vie, je skutočnosť, že sa dnes neobjavil v práci. Frankfurtské letisko odmietlo komentovať správy, podľa ktorých bol Uka jeho zamestnancom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies