Podozrivých z vlámania v Rakúsku chytili na diaľnici

NETKY.SK • 4 December 2015, 14:19 • 2 min
Podozrivých z vlámania v Rakúsku chytili na diaľnici

BRATISLAVA - Vodič auta, ktoré policajti vo štvrtok prenasledovali na diaľnici D1 pre podozrenie z majetkovej trestnej činnosti v Rakúsku, bol pod vplyvom drog.

slovakia

left justify in out

Vodiča a spolujazdca chytili krátko po tom ako narazili do iného auta. Posádka Škody Superb combi bola podozrivá z vlámania sa do jedného z rodinných domov v obci Edelstahl. O unikajúcom aute z Rakúska dostali slovenskí policajti hlásenie krátko pred 14:00. Asi po pol hodine auto s piešťanskými značkami hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky zbadala na D1 v smere na Trnavu. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, unikajúce vozidlo prenasledovali, vodič na výzvy nereagoval, v 25 km však nezvládol riadenie a narazil do Fordu Mondeo, ktoré stálo v kolóne. Tridsaťtriročný vodič vyskočil z auta, preskočil stredové zvodidlá a v protismere utekal do blízkeho poľa, tu ho však policajti chytili, 27-ročného spolujazdca zadržali v aute. Šoférovi pri dychovej skúške alkohol nezistili, no pri lekárskom vyšetrení mu v moči našli amfetamín a metamfetamín. Posádka auta skončila v policajnej cele, vodiča obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Na prípade vlámania spolupracujú policajti s rakúskymi kolegami. V súvislosti s prenasledovaním vozidla nedošlo k žiadnym zraneniam. Škody na autách vyčíslili na zhruba tritisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona