Podozrivých v kauze tragédie migrantov v Rakúsku predviedli pred súd

NETKY.SK • 29 August 2015, 16:31 • 2 min
Podozrivých v kauze tragédie migrantov v Rakúsku predviedli pred súd

BUDAPEŠŤ - Podozrivých v kauze úmrtia 71 migrantov nájdených vo štvrtok ráno v chladiarenskom vozidle odstavenom neďaleko Parndorfu v Rakúsku postavili dnes popoludní pred súd.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Kecskeméte má rozhodnúť o iniciatíve tamojšej okresnej prokuratúry, ktorá iniciovala vzatie do vyšetrovacej väzby troch Bulharov a jedného Afganca.

 

Agentúra MTI zverejnila fotografie podozrivých pri príchode na súd a v súdnej sieni.

 

Podľa hovorcu Hlavnej prokuratúry Báčsko-malokumánskej župy Gábora Schmidta zadržaní prevádzači spolupracovali na preprave migrantov z Maďarska do Rakúska.

 

Prokuratúra uviedla, že dôvodom iniciovania vzatia podozrivých do vyšetrovacej väzby je závažnosť trestného činu a ich väzba na zahraničie, kvôli čomu hrozí, že by mohli utiecť. Podozriví by okrem toho mohli aj ovplyvniť vyšetrovanie likvidáciou dôkazov či ovplyvňovaním svedkov.

 

Ďalším dôvodom navrhovaného uvalenia vyšetrovacej väzby je mimoriadne veľký počet obetí. Vzhľadom na to, že išlo o organizovaný trestný čin, hrozí aj pokračovanie páchateľov v trestnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies