Podozrivý zo streľby v Kalifornii s 10 zabitými je mŕtvy

NETKY.SK • 23 Január 2023, 09:25 • 2 min
Podozrivý zo streľby v Kalifornii s 10 zabitými je mŕtvy

Monterey Park - Podozrivý zo streľby v tanečnom klube v Kalifornii, ktorá si vyžiadala desať životov, sa sám zastrelil po tom, ako ho vypátrala polícia.

slovakia

left justify in out

Oznámili to v nedeľu miestne úrady . Streľba v meste Monterey Park v okrese Los Angeles zo sobotňajšieho večera si vyžiadala tiež desať zranených, pričom sa objavili správy o možno pokuse o útok v ďalšej tanečnej sieni. Došlo k tomu krátko po ukončení miestnych osláv čínskeho nového roka, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí. Páchateľ bol po streľbe na úteku. Policajti pri pátraní po podozrivom našli v nedeľu bielu dodávku, ktorá podľa svedkov odchádzala z miesta činu. Keď sa k nej priblížili, počuli zvnútra jeden výstrel. Za volantom následne našli mŕtveho muža. Okresný šerif Robert Luna na tlačovej konferencii uviedol, že podozrivým bol 72-ročný Huu Can Tran. Po ďalšej osobe v prípade nepátrali. Motív činu nie je stále známy. V dodávke, zastavenej v 40 kilometrov vzdialenom meste Torrance, našli aj poloautomatickú útočnú pištoľ, aká bola použitá pri útoku. V mestách Monterey Park i Torrance býva mnoho Američanov ázijského pôvodu, ktorí počas víkendu slávili začiatok nového čínskeho lunárneho roka. Americký prezident Joe Biden v nedeľu nariadil, aby boli všetky vlajky USA na verejných budovách 26. januára spustené na pol žrde po poctu obetí tejto hromadnej streľby, ktorú označil za nezmyselný násilný čin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona