Podozrivý z vraždy Aničky zomrel v nemocnici

NETKY.SK • 23 Marec 2011, 13:14 • 2 min
Podozrivý z vraždy Aničky zomrel v nemocnici

Podozrivý z vraždy Aničky zomrel v nemocnici

slovakia

left justify in out

img

Osemkrát súdne trestaný Otakar T. zo severu Čiech, ktorého polícia pred týždňom obvinila zo znásilnenia a vraždy deväťročnej Aničky z Prahy, dnes v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe (ÚVN) podľahol zraneniam, ktoré si privodil v pondelok pri pokuse o samovraždu v cele vyšetrovacej väzby.
      "Pacient, ktorého k nám previezli z väzenia Pankrác, exitoval," oznámila dnes hovorkyňa ÚVN Jitka Zinkeová.
      Stav 41-ročného pacienta sa vážne zhoršil už v utorok a lekári o ňom informovali ako o kritickom s tým, že aj v prípade, že by muž prežil, kvôli vážnemu poškodeniu mozgu v dôsledku nedostatku kyslíka nebude schopný ďalšieho trestného stíhania.
      Otakar T. sa v noci na pondelok pokúsil o samovraždu obesením napriek tomu, že mal sprísnený dohľad.  Improvizované lano si vyrobil zo svojich teplákov a obesil sa na potrubí k WC. Väzenská služba muža kontrolovala na jeho cele každú hodinu.
      Českí kriminalisti minulý týždeň vo štvrtok obvinili recidivistu Otakara T. zo znásilnenia a vraždy deväťročného dievčatka z Prahy, ako aj zo 17 krádeží na území Prahy a Stredočeského kraja. V piatok sudca návrh na väzbu akceptoval napriek tomu, že proti mužovi svedčia zatiaľ iba nepriame dôkazy – že bol v blízkosti miesta činu a bol v kontakte s dievčatkom.
      Deväťročná Anička Janatková z Prahy bola nezvestná od vlaňajšieho októbra, keď sa stratila cestou zo školy. Telo dieťaťa sa podarilo objaviť v Prahe-Troji až minulý týždeň. Pitva potvrdila, že školáčka zomrela násilnou smrťou. Smrťou obvineného sa smutný prípad veľmi pravdepodobne skončí. Otakar T. v prípade, ktorý celé mesiace zamestnával stovky policajtov, figuroval ako jediný obvinený.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies