Jeden podozrivý z Bostonu je mŕtvy, druhý na úteku

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 12:10 • 2 min
Jeden podozrivý z Bostonu je mŕtvy, druhý na úteku

BOSTON - Jeden podozrivý z bombových útokov na maratóne v Bostone je mŕtvy, druhý je na úteku. V piatok to novinárom potvrdil bostonský policajný komisár Ed Davis.

slovakia

left justify in out

Podozrivého muža zadržali na predmestí Bostonu Watertown po prestrelke, pri ktorej utrpel smrteľné zranenia. Druhého podozrivého, ktorého totožnosť stále nie je známa, polícia prenasleduje. Muži sú podozriví, že v pondelok nastražili na maratóne v Bostone dve bombové nálože, ktoré zabili troch ľudí a vyše 180 zranili. "Je ozbrojený a nebezpečný," varoval Davis a dodal, že ide o teroristu odhodlaného zabíjať. Obyvateľov Watertownu vyzval, aby zostali doma, nezdržovali sa pri oknách a neotvárali nikomu cudziemu. Polícia bude vo Watertowne prehľadávať dom po dome v presvedčení, že druhý podozrivý sa tam stále nachádza.

Dolapeniu predchádzal pokus o vylúpenie obchodu na benzínovej pumpe a zastrelenie policajta v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) v mestečku Cambridge pri Bostone, po čom nasledovala nočná policajná operácia. Podozriví ukradli auto a naháňačka s policajtmi ich doviedla z Cambridge až do Watertownu, kde sa z ulíc podľa svedkov ozývala streľba aj výbuchy. Pri prestrelke bol podľa Davisa ťažko zranený aj jeden policajt. Druhému podozrivému mužovi v bielej šiltovke sa podarilo utiecť. Na mieste zasahuje veľký počet príslušníkov bezpečnostných zložiek vrátane FBI. Dramatický vývoj situácie nasledoval potom, čo polícia vo štvrtok zverejnila zábery oboch podozrivých a verejnosť požiadala o pomoc pri zistení ich totožnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies