Podozrivý z bostonských útokov prestal vypovedať

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 14:05 • 2 min
Podozrivý z bostonských útokov prestal vypovedať

Boston - Podozrivého z bombových útokov počas Bostonského maratónu Džochara Carnajeva vypočúvali v jeho nemocničnej izbe viac ako 16 hodín bez toho, aby ho poučili o jeho ústavných právach.

slovakia

left justify in out

Džochar Carnajev uviedol vyšetrovateľom, že jeho zabitý brat Tamerlan bol motivovaný džihádistickými myšlienkami a že za útokmi nestojí žiadna medzinárodná teroristická skupina. Podľa CNN povedal Džochar vyšetrovateľom, že jeho brat Tamerlan bol samozvaným radikálom, ktorý si myslel, že islam je terčom útokov a treba sa za to pomstiť. Rovnako tiež prezradil, že s bratom diskutovali o ceste do New Yorku, kde by na námestí Times Square odpálili zostávajúce výbušniny. Mali sa tak rozhodnúť spontánne, keď uniesli v Bostone auto.

Americké federálne úrady dnes informovali, že Džochara Carnajeva previezli v noci z nemocnice do väzenia na základni Fort Devens v štáte Massachusetts. V bostonskej nemocnici bol odvtedy, ako ho polícia pred týždňom zatkla.

Americká polícia tvrdí, že bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci 15. apríla umiestnili a odpálili bomby vyrobené z dvoch tlakových hrncov pri cieľovej rovinke na Bostonskom maratóne. Zabili troch ľudí a zranili 264 ďalších osôb.

Tamerlan Carnajev (26) zahynul o štyri dni pri prestrelke s políciou a zraneného Džochara Carnajeva (19) zatkli po bezprecedentnom policajnom pátraní. V súčasnosti je v dobrom zdravotnom stave, informovali americkí predstavitelia.

Džochara Carnajeva obžalovali z použitia zbrane hromadného ničenia a zo zákerného ničenia majetku, ktoré vyústilo do smrti ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies