Podozrivý útočník z Paríža podstúpil výcvik v Jemene

NETKY.SK • 9 Január 2015, 06:38 • 2 min
Podozrivý útočník z Paríža podstúpil výcvik v Jemene

WASHINGTON - Jeden z dvojice bratov, ktorí sú podozriví z útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, navštívil v roku 2011 Jemen, kde podstúpil výcvik s militantmi napojenými na al-Káidu, informovala vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na americké a európske zdroje blízke vyšetrovaniu.

slovakia

left justify in out

Podľa nich Said Kouachi (34) strávil niekoľko mesiacov v Jemene, kde mu poskytla výcvik organizácia al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP), jedna z najaktívnejších odnoží medzinárodnej teroristickej siete al-Káida.
      

V čase, keď Said odišiel do Jemenu, bol jedným z popredných lídrov AQAP Anwar Awlakí - duchovný, narodený v Spojených štátoch. Nie je však známe, či bol Said v kontakte s Awlakím, ktorý zahynul v septembri 2011 pri útoku bezpilotného lietadla. Útok bol všeobecne pripisovaný americkej Ústrednej spravodajskej službe (CIA).
      

Po Saidovi a jeho bratovi Chérifovi (32) francúzske bezpečnostné zložky stále pátrajú.
    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies