Podozrivý terorista z útokov v Európe navštívil svoju rodinu v Belgicku, polícia ho nevie dohnať

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 14:57 • 2 min
Podozrivý terorista z útokov v Európe navštívil svoju rodinu v Belgicku, polícia ho nevie dohnať

BRUSEL – Belgičan Usama Atar, podozrivý z riadenia teroristických útokov v Paríži a Bruseli z vlaňajšieho leta, údajne navštívil svoju rodinu a blízkych v Belgicku, hoci je po ňom vyhlásené medzinárodné pátranie. Informáciu priniesla americká televízia CNN a prebrali ju belgické médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa zistení CNN Atar minulý rok v auguste, päť mesiacov po útokoch v Bruseli, navštívil svoju rodinu. "Bol s ňou v priamom kontakte a videl sa s nimi osobne," citovala televízia zdroj blízky belgickým vyšetrovateľom. Po Atarovi pritom pátra polícia a monitoruje aj členov jeho rodiny.

 

Práve v auguste belgická polícia podnikla osem domových prehliadok v Bruseli. Nenašla žiadne zbrane ani výbušniny a napriek vypočúvaniu troch zadržaných osôb nezískala o hľadanom teroristovi ani nijaké informácie.

 

CNN oslovila aj Atarovu rodinu, ale jeho sestra sa pre televíziu odmietla vyjadriť. Vlani belgický denník La Derniere Heure zverejnil list, ktorý Atar adresoval svojej matke. Odmieta v ňom akúkoľvek účasť na teroristických útokoch v Bruseli. Parížske útoky však v liste nespomína.

 

Úrady Atara podozrievajú z toho, že riadil teroristické útoky v Bruseli a Paríži zo Sýrie. Podozrivý Belgičan je bratrancom bratov Bakraouiovcov, ktorí boli samovražednými atentátnikmi pri marcových teroristických útokoch na stanicu metra a letisko v Bruseli. Zahynulo vtedy 32 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona